Stilrena exklusiva personalporträtt

Ibland blir jag kontaktad där jag får frågan, ”kan du ta enkla personalporträtt”. För mig som lever i en värld där bilder ska generera uppmärksamhet, bygga image, och få människor att tycka lite bättre om företaget som ska använda bilderna så finns inte enkla bilder på världskartan. Däremot kan jag skapa stilrena porträtt, men det är en helt annan sak.

Generera förtroende och stärk varumärket

I mångt och mycket tror jag att det handlar om att man kanske inte ser värdet i riktigt bra bilder, man ser det som ett ”nödvändigt ont” med porträttbilder. Såklart är det enkelt för mig att säga det som är arbetar i branschen dagligen, det kanske inte är lika lätt om se det när man inte köper bilder så ofta.  Men bilder generera så otroligt mycket om man bara vill och vågar satsa lite. Framförallt bilder som är genomtänkta och snyggt retuscherade.

Stilrena porträttbilder

Målet med det jag gör och mitt företagande har alltid vart att hjälpa människor framåt i deras företagande och jag vet att det som är ”enkelt” sällan genererar i ett ökat engagemang. Därför gör jag inte ”enkla” bilder längre, jag vet att kunden blir att betalar för någonting som inte genererar speciellt mycket vilket i slutändan blir en dyr historia. Syftet är många gånger attatt spara pengar på enkla bilder, men i själva verket blir det dyrt.

Porträttfoto i Stockholm

Dessa porträttbilder är fotograferade i Stockholm åt Bquik (Bfree Accounting), önskemålet från ägaren Antti var att få porträttbilder som visar attityd, nytänkande och framåtanda. Jag fotograferade varje person för sig, därefter tog jag dom individuella bilderna och gjorde en snygg gruppbild med hjälp av fotomontage. Med en låg kameravinkel skapade jag en heroisk känsla i bilderna. Jag fotograferade med ett mjukt och symmetriskt ljus som kommer uppifrån, vilket skapar snygga skuggor under hakan. Därefter retuscherade jag porträtten för att skapa mer djup och dynamik i bilderna.

 

fbbanner

 

personalbilder_personalfotografering_portrattfotograf_stockholm_personalfoto_orebo_profilbilder_bquik_4

Porträttbild på en av Bquiks personal. För mig är det viktigt att hitta en balans på färgerna i en bild. Kläderna får inte dra för mycket uppmärksamhet från personens ansikte.

 

personalbilder_personalfotografering_portrattfotograf_stockholm_personalfoto_orebo_profilbilder_bquik_5

En annan viktig sak med porträtt är att låta människor få vara som dom är. Alla människor har olika komfortzoner och har individuella poser som dom trivs i. Man ska inte tvinga in någon i en pose dom inte tycker om.

 

personalbilder_personalfotografering_portrattfotograf_stockholm_personalfoto_orebo_profilbilder_bquik_6

Snygga toningar i bakgrunden skapar dynamik i bilden. I detta fallet är det en helt konstgjord bakgrund. Jag frilägger (klipper ut) alltid mina porträtt från bakgrunden, på så vis kan jag lägga in och laborera med bakgrunden precis som jag vill. I detta fall blev det en snygg ”ljus kägla”.

 

personalbilder_personalfotografering_portrattfotograf_stockholm_personalfoto_orebo_profilbilder_bquik_7

Att skapa naturliga utryck hos människor är en konst. Många har aldrig blivit fotograferade professionellt och är nervösa. Därför är det bra om man är lättsam och kan få folk att slappna av framför kameran.

 

personalbilder_personalfotografering_portrattfotograf_stockholm_personalfoto_orebo_profilbilder_bquik_8

Kunden önskade att få attityd, bilderna är fotograferade lite underifrån och jag har valt fotografera porträtten med utrustning som gör att bilden får ytterligare mer attityd.

 

personalbilder_personalfotografering_portrattfotograf_stockholm_personalfoto_orebo_profilbilder_bquik_1

Retuscheringen är super-viktigt för att skapa djup, dynamik och leda ögat till rätt ställen. Det kan handla om att mörka ner nedre delen av kroppen och byxor för att leda ögat mot ansiktet. Det kan handla om at ta bort veck i kläder. Det kan vara att man mjukar ut huden litegrann.

 

personalbilder_personalfotografering_portrattfotograf_stockholm_personalfoto_orebo_profilbilder_bquik_2

Att få fram människors personligheter är nått jag tycker ger bilder karaktär. Människor har en uppfattning om hur dom ”ska” se ut, men för mig är det sällan den bilden representerar en person. Är man en glad och trevlig person så ska det synas i bilden.

 

personalbilder_personalfotografering_portrattfotograf_stockholm_personalfoto_orebo_profilbilder_bquik_3

Att skapa bra porträttbilder är en konst. Det kräver tid, planering och mycket erfarenhet.