Att våga ta annorlunda bilder

Min uppfattning är att dom kunder som är vågade, gör nått som är lite på gränsen för vad man ska göra inom sin bransch är dom som får mest uppmärksamhet. Ett sätt att sticka ut från massan är att göra nått på gränsen men på ett humoristiskt sätt. LJS Ekonomi behövde en fotograf i Örebro och dom ville ha roliga och kvinnliga bilder på sig själva till sin hemsida.

Vi fotograferade ett par helkroppsporträtt på dem i studion och i jag in fakturor som flyger omkring i studion runtomkring tjejerna.

ljs_konsult_redovisning_reklamfoto_reklambild_andreasvarro_4

ljs_konsult_redovisning_reklamfoto_reklambild_andreasvarro_3

Att få människor att känna sig bekväma

En av utmaningarna är att se naturlig ut, det uppnår man bara genom att vara bekväm framför kameran. Det är inte alltid lätt på beställning. Därför är det viktigt att du väljer en fotograf som känns rätt i personlighet. Det märks direkt om människor är obekväma på bild, det syns i kroppspråk och i ansiktsutryck. I dessa bilder har jag fått fram en naturlig känsla där tjejerna ser ut att ha genuint roligt. Mitt knep är att inte försöka styra människor för mycket. Om man är väldigt van att fotografera så kan man styra modeller mer, men om man inte är det så känns det oftast som man blir ”intryckt” i en roll, man ska spela någon annan. Jag försöker prata lungt och sansat med modeller och få dem att känna sig avslappnade, jag är väldigt lugn när jag fotograferar.

 

ljs_konsult_redovisning_reklamfoto_reklambild_andreasvarro_2

 

Snygga kläder, styling och makeup

En sak som jag brukar skriva om är styling som många glömmer bort. Man har lite svårt att se värdet i det. Men faktum är att det är en av de viktigaste aspekterna i att ta fram snygga bilder. Carina Lundgren har gjort stylingen till dessa bilder och lyckats otroligt bra där färgerna passar på tjejerna men också smycken och sminket blev väldigt bra.

 

ljs_konsult_redovisning_reklamfoto_reklambild_andreasvarro