Volontärarbete i mellanöstern och centralasien

När man arbetar som reklamfotograf som jag gör så är man van att arbeta efter vissa rutiner och mönster. Det är roligt att få testa någonting helt annat ibland och bryta dessa mönster, nått som får ”båten att svaja” lite, att få testa sina gränser och upptäcka ny sätt att producera bilder på.

Ni som hängt med lite bakåt i tiden här på bloggen vet att jag var iväg på volontärarbete med biståndsorganisationen Operation Mercy till Tadzjikistan och Jordanien för att ta fram proffsiga ”reklambilder” de kan använda för att marknadsföra sig. Båda dessa länder är väldigt fattiga och klarar sig inte utan bistånd från omvärlden. Största problemen i Tadzjikistan är fattigdomen och att det är väldigt svårt att odla någonting i det bergiga landskapet. Jordanien står för helt andra dilemman med flyktingar som kommer från både Syrein och Iraq, de har otroligt mycket flyktingar. Om du är intresserad av att läsa mer från resan så kan du bara backa tillbaka i bloggen för att se inlägg från när jag var i dessa länder.

När vi kom hem från resan hade vi en utställning i Örebro som tillsammans med försäljning av bilder, donationer och tillskott från SIDA genererade runt 60.000kr, vilket är helt fantastiskt då pengarna går direkt till Operation Mercys arbete i dessa länder.

Eftersom jag arbetar som reklamfotograf i Stockholm också så funderar vi på att ha utställningen även där, men vi är bara där i tankarna ännu. Skulle du vara intresserad av att sammarbeta, kanske har du en bra lokal där man kan vara eller liknande? – Hör gärna av dig andreas@itsvarro.com

Här kommer liten sammanställning med bilder från resan till Er.

[fullscreen]
döda_havet_berg

flicka_i_rosa_kläder

flicka_i_skolan_jordanien

flicka_i_skoluniform_tadzjikistan

flyktingförläggning

guide_i_wadi_rum

jordanien_wadi_rum_berg

jordanien_wadi_rum_guide_öknen

läkarklinik_tadzjikistan

lektion_i_tadzjikistan

mamma_med_dotter

man_i_tullstol

muslimsk_kvinna

syster_bror_tadzjikistan

tandläkarklinik_tadzjikistan

två_unga_pojkar_vid_bmw

utdelning_av_hälsokitt

utsikt_ammam_jordanien

utsikt_tadzjikistan_berg

vårdcentral_tadzjikistan[/fullscreen]