Porträttbilder till IT företaget Onesys

Onesys är en teknikbyrå baserad i Örebro som sysslar främst med system och webbutveckling. De är grundarna för det sociala intranätet MyLive. Onesys ville ha nya porträttbilder på teamet bakom företaget som de använder i diverse olika sammanhang, bland annat på kontaktsida/landningsida.

Önskemål

Önskemålet från Onesys var att få ”Tuffa profilbilder med businesskänsla men ändå avslappnat, tuffa vinklar och skuggor.” Utifrån dessa önskemål tog It’s Varro fram idén om att göra lite ”rockig” stil på bilderna med just hårda skuggor.

Fotografering

Vi fotograferade 2 bilder av varje person varav en var lite mer seriös och en var mer glad. I gruppbilden så valde vi att blanda bilder med leenden och neutrala utryck för att få en ”blandad” känsla och mer tuffhet i bilden. Gruppbilden är i efterhand hoplagd av de individuella bilderna i photoshop, på så vis får man en bättre ljussättning på varje person och man kan i efterhand bestämma placering utan att behöva ”låsa sig” vid placeringar av personerna.

Retuschering

Efter fotograferingen påbörjades retuscheringen. Inga förändringar är gjorda på personerna i sig mer än eventuellt tagit bort mindre rodnader i ansikten m.m. Vikten är lagd på att justera och få rätt känsla i ljus och skuggor och för att få mer ”tryck” i ljus, skuggor och färger. Retuscheringen skapade en bild med ännu mer attityd än tidigare och gjorde att bilden fick ett mer önskvärt resultat.

Foto/ retouch: Andreas Varro

Före och efter retusch

porträttbilder_porträttfotograf_örebro_stockholm_andreas_varro_its_varro_fotograf_foto_retusch_1

its_varro_its_varro_fotograf_örebro_stockholm_porträtt_studio_studiofotografering_onesys_kreativa_prorträtt_gruppbild1

its_varro_its_varro_fotograf_örebro_stockholm_porträtt_studio_studiofotografering_onesys_kreativa_prorträtt2

its_varro_its_varro_fotograf_örebro_stockholm_porträtt_studio_studiofotografering_onesys_kreativa_prorträtt3

its_varro_its_varro_fotograf_örebro_stockholm_porträtt_studio_studiofotografering_onesys_kreativa_prorträtt