Reklambilder för CAB

CAB är ett Örebrobaserat företag med spridning även i Tyskland. Företaget ägs av Trygg Hansa, IF, Folksam och Länsförsäkringar. Företaget  tillverkar avancerade datorsystem för bl.a. bilverkstäder för att kalkylera prisuppgifter vid reparation av fordon, men också för planering av reparationer. CAB har tidigare använt generiska bilder köpta från bildbyrå men de kände att de ville bilder från deras verksamhet i marknadsföring såsom foldrar, presentationer etc.

Tidsstudier

It’s Varro har arbetat med CAB i över två år och fick i uppdrag att även fotografera tidsstudier. Tidsstudier är då CAB åker ut på verkstäder och studerar hur lång tid olika moment tar att genomföra, för att sedan föra in i deras datorsystem. Eftersom bilverkstaden är kund till CAB så var det viktigt att inte störa i produktionen, samtidigt få fram bilder som ser realistiska ut och inte för ”arrangerade” ut. Att inte störa i produktion är viktigt då det är få företag som har tid att stoppa produktion för en fotografering, därför gäller det som fotograf att vara flexibel.

Fotografering

It’s Varro hade med sig studioutrustning och vi blandade naturligt ljus med studiolampor, detta för att få ett finare ljus. Vi fotograferade både helbilder på CAB personal men även detaljbilder på olika moment för att förstärka vissa delar i presentationen där bilderna bl.a används.

Retuschering / bildbehandling

När fotograferingen är klar så påbörjas retuschering på hemmaplan. Retuscheringen är för att ta bilderna ett steg längre i verkshöjd. I klarspråk göra bilderna ännu finare och mer intressanta. Man använder bildbehandlingstekniker för att förstärka ljus, göra skuggor mörkare, justera färger, hudtoner, ta bort objekt och smuts. Man kan se fotograferingen som att bygga ett hus av virke men retuscheringen som att måla huset och inreda det snyggt.

 

its_varro_its_varro_fotograf_örebro_stockholm_industribilder_industri_bilindustri_1

its_varro_its_varro_fotograf_örebro_stockholm_industribilder_industri_bilindustri_2

its_varro_its_varro_fotograf_örebro_stockholm_industribilder_industri_bilindustri_3