Förmedla affärsidé med en bild

Montage och fotomanipulering är i det stora samma sak, det kallas ibland för kreativ retuschering. Bilder av detta slag är för det mesta väldigt svåra att fotografera eller praktiskt omöjliga. Rent tekniskt så tar man flera olika bilder och lägger ihop dessa till en bild, man anpassar proportioner, ljus, skuggor och färger för att få en bild som är så realistisk som möjlig. Retuschering är ett ord som används för att ”förfina” en bild, det förknippas ofta med hudretuschering men är även när man förfinar en reklambild.

Vad har Du för konkret nytta av fotomanipulering

Det är mer kostandseffektivt att skapa en bild som på ett Enklare sätt förmedlar ett företags affärsidé, känsla, värde eller nyttan med en produkt. En vanlig produktbild eller porträttbild är bra i många fall, men den talar inte om vilken nytta din produkt har eller vad ert företag gör. Exemplet nedan är företaget Agenzia som sysslar med redovisning i Örebro. De profilerar sig lite annorlunda där personlighet är det centrala i verksamheten, men de ville även visa upp sina nya och fräscja lokaler som ligger vid Södra Vattentornet i Örebro.

Så tillverkades bilden

1. Först fotograferade jag ägare och personal på Agenzia i min studio, jag fotograferade dem med en väldigt ”mjuk” ljussättning (lite kontrast, inga skarpa skuggor).
2. Efteråt åkte jag ut till Agenzias kontor och riggade upp min fotograferingsutrustning och fotoblixtar (lampor) och fotograferade deras kontor.
3. Ett önskemål var att på något sätt ha med vattentornet och från den vinkeln som var bäst att fotografera ifrån syndes inte tornet genom fönstret.
4. Så efter jag fotograferat klart kontoret så gick jag ut och tog separata bilder på vattentornet och tog även bilder på himlen.
5. I efterhand så har jag lagt ihop samtliga bilder i ett redigeringsprogram, anpassat skuggor, ljus, färger för att få det att se så naturligt ut som möjligt.

Bilden består alltså av 5st olika bilder. Denna bild hade alltså vart helt omöjlig att skapa under en enda fotografering. Bilden skall förmedla ett personligt men ändå professionellt företag.